بنیانگذار شرکت آمازون در حال ساخت ساعتی است که به جای ثانیه ها سالها را نشان می دهد و قرار است به مدت 10 هزار سال کار کند. به گزارش مهر، "دیوژن" فیلسوف بزرگ یونانی در قرن چهارم قبل از میلاد گفت: "زمان آینه جاودانگی است". این نقل قول نشان می دهد که مفهوم زمان یکی از مهمترین دغدغه های بشر و الهام بخش بسیاری از اختراعات و اکتشافات بوده است.
یکی از تازه ترین پروژه هایی که در ادامه این دغدغه ذهنی بشر انجام شده، ساعتی به نام "ساعت 10 هزار ساله" (10,000-Year Clock) است که به نام "جف بزوس"، رئیس و بنیانگذار سایت آمازون ثبت شده است. این ساعت که 60 متر ارتفاع دارد باید زمان را به مدت 10 هزار سال نشان دهد. این ساعت درحال حاضر در فاز ساخت در لابراتوارهای علمی است و قرار است در یک کوه قدیمی در "سیه را دیابلو" واقع در غرب تکزاس نصب شود.
این ساعت از نظر حساسیت با ساعتهایی که میلیونها نفر در هر روز به مچ دست خود می بندند تفاوت دارد. به طوریکه این دستگاه غول پیکر و عظیم به جای اینکه در هر ثانیه جلو برود به مدت 100 قرن یا 10 هزار سال، هر 356 روز یکبار یک تیک کوچک خواهد کرد. همچنین علاوه بر نشان دادن سالها به جای ثانیه ها این ساعت در عوض نشان دادن دقیقه ها و ساعتها به ترتیب قرنها و هزاره ها را نشان خواهد داد.
اولین اندیشه های این پروژه به سال 1995 زمانی که "دنی هیلیز"، مخترع آمریکایی اظهار داشت که می خواهد ساعتی بسازد که توانایی نشان دادن سالها را داشته باشد باز می گردد. از آن زمان این پروژه در سایه باقی مانده بود تا 6 سال قبل که "جف بزوس" تصمیم گرفت هزینه های بخشی از آن را تامین کند.
به علاوه، بنیانگذار آمازون سایتی را راه اندازی کرد که در آن پیشرفت کار را نشان می دهد. درحال حاضر، فازهای پروژه سازی و طراحی این ساعت به آخر رسیده اند و اکنون قرار است ساخت قسمتهای مختلف آنکه هر یک از آنها می توانند در نوع خود بی نظیر باشند آغاز شود.
براساس گزارش وب نیوز، همچنین تیمی که در این پروژه کار می کند جشنهایی برای سالگردهای بزرگداشت اولین و دهمین سال زندگی این ساعت را برنامه ریزی کرده اند و برنامه های نیز برای جشن تولد 100، 1000 و 10000 سالگی این ساعت را هم تدارک دیده اند. جف بزوس در این خصوص توضیح داد: "ما این برنامه ها را به عنوان میراثی برای نسلهای آینده به یادگار می گذاریم." از آنجا که این ساعت قرار است 100 قرن کار کند می تواند به مثابه یکی از مهندسی ترین آثار عصر ما برای آیندگان باشد.
سلام دوست عزیز
وبلاگ فوق العاده ای داری
من شما رو لینک کردم .
از وبلاگ بازدید کنید اگر خوشتون اومد
من رو با نام .... کارخانه تبدیل فکر به ثروت ....
لینک کنید
ممنونم
سلام
سپاسگذارم ابتهاج عزیز
موفق باشی