طبق محاسبات دانشمندان، ممکن است سیارکی نسبتا بزرگ در روز ۱۰ بهمن با سیارهی مریخ برخورد کند و ما بتوانیم برای نخستین بار شاهد برخورد یک سیارک با یک سیارهی سنگی باشیم.
به روز رسانی: محاسبات جدید دانشمندان احتمال این برخورد را به ۱ در ۲۵ رساند. در این صورت احتمال برخورد بیشتر از مقدار محاسبه شدهی قبلی است. باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی میافتد. با کمتر شدن احتمال برخورد میتوان با هیجان بیشتری منتظر این واقعه بود.
............ ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ......... ..
«۲۰۰۷ WD۵» نام سیارکی جدید است که در محدودهی داخلی منظومهی شمسی پیدا شده است. این سیارک در طرح جستجوی ناسا برای سیارکهایی کشف شده که احتمال برخورد به زمین داشته باشند. ولی خطری از جانب این سیارک برای ساکنین زمین وجود ندارد. در عوض طبق محاسبات احتمال برخورد این سیارک با مریخ ۱ به ۷۵ است.
مریخ احتمالا قلمرو بعدی انسان خواهد بود و هم اکنون مطالعات بسیاری برای شناخت آن انجام میشوند. از جملهی ساختههای بشر که در حال بررسی مریخ هستند میتوان به مریخ نوردهای دوقلو و معروف ناسا، «روح» و «فرصت» و مدارگردهای بسیاری نظیر مدارگرد اکتشافی مریخ، سریع السیر مریخ و دیگر مدارگردها اشاره کرد. در واقع اکنون مریخ در کانون توجه مطالعات منظومهای قرار دارد.
با این حساب اگر سیارک تازه کشف شده به سمت مریخ رفته و به مریخ برخورد کند، میتوانیم از تمام ابزارهای خود برای رصد این پدیدهی شگفت استفاده کنیم. پس از برخورد شومیکر لوی-۷ به مشتری تاکنون چنین پدیدهای را مشاهده نکردهایم و البته این برخورد کاملا بیسابقه است چرا که اینبار یک سیارهی گازی مورد حمله قرار نمیگیرد بلکه یک سیارهی سنگی میزبان سیارک میشود و میتوانیم روند برخورد سیارکها با سیارات سنگی یا اقمار را به طور زنده بررسی کنیم. این فرصتی است که تا بحال نداشتهایم.
۲۰۰۷ WD۵ هم اکنون بین زمین و مریخ قرار دارد و با تقریبا با سرعت ۳۰ هزار کیلو متر در ساعت به سمت مریخ پیش میرود. با این حساب اگر برخوردی پیش آید نیروی زیادی در حد نیروی برخورد عظیم «تونگوسکا» آزاد خواهد شد و یک دهانهی جدید روی مریخ شکل میگیرد. ولی خوشبختانه هیچ یک از کاوشگران مریخ در معرض خطر نیستند. از جمله مریخ نوردهای دوقلو ناسا به اندازهی کافی از مکانی که احتمال برخورد وجود دارد دور هستند.
مدتی است که بحث سیارکی دیگر با نام «آپوفیس» کاملا رسانهای شده است و در روزنامهها و مجلات و وبلاگ ها کم دربارهی آپوفیس مطلب نمیبینیم.
آپوفیس نام سیارکی است که در حال حرکت به سمت زمین است و در سال ۱۹۹۴ کشف شد. از آنجا که این جسم به سمت زمین حرکت میکند احتمال برخورد آن با زمین هم وجود دارد. محاسبات اولیه مداری آپوفیس نشان دادند که احتمال برخورد آپوفیس به زمین ۱ به ۴۵۰۰۰ است ولی محاسبات جدیدتر در چند سال گذشته این احتمال را بسیار بیشتر پیش بینی می کنند؛ ۱ به ۳۷.
طبق پیش بینی ها ۱۰ بهمن امسال برخورد سیارک تازه کشف شده با مریخ اتفاق میافتد باید صبر کرد و دید که آیا برخوردی اتفاق میافتد یا خیر. اگر برخورد بین ۲۰۰۷ WD۵ و مریخ اتفاق بیافتد باید بیشتر به آپوفیس توجه کنیم و خطر آن را جدیتر تلقی کنیم